Passantenpaviljoen in de Zilversparrenstraat in Brugge

Redactie KW

Aan de rand van Brugge is halverwege de Zilversparrenstraat een voortuin omgetoverd tot een publieke picknickplaats. Dit is een experiment van interieurarchitect Tom Callebaut.

De Zilversparrenstraat wordt vaak door automobilisten gebruikt als een snelle sluipweg tussen Ver-Assebroek en Sijsele. Tom Callebaut vond dat de straat daardoor veel van zijn mogelijkheden verloor en besloot een passantenpaviljoen te bouwen. De grote voortuin van huis nummer 48 was daarvoor de ideale plek.

Met dat paviljoen wil hij de automobilisten en fietsers uitnodigen om te vertragen. Het is ook de ideale pauzeplek om even tot rust te komen en voor de buurtbewoners biedt het een spontane ontmoetingsplek aan. Dit is een experiment. Daarom is het paviljoen slechts tijdelijk en zal het ook vaak veranderen.

“Wat de tijdelijkheid van het project betreft, zie ik dat over enkele jaren gespreid omdat dit experiment ook gekoppeld wordt aan een wetenschappelijk onderzoek waar ik mee bezig ben”, zegt Tom Callebaut. “Mijn bedoeling is om enerzijds in en rond het paviljoen geregeld iets voor de buurt te organiseren, maar anderzijds ook op architecturaal gebied te blijven verrassen. Enkele collega’s hebben al interesse getoond om met de plek te willen experimenteren. Hopelijk kan deze plek uitgroeien tot iets waar ik nu nog helemaal geen beeld van kan vormen.”

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier