Pasgeboren baby kwam om het leven door verstikking

Redactie KW

Het pasgeboren meisje dat vrijdagavond dood is gevonden in een woning in Ingelmunster, is door verstikking om het leven gekomen. De 41-jarige moeder van het kind stierf aan de gevolgen van een niet-medisch begeleide bevalling.

De 26-jarige vriend van de vrouw werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten omdat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat hij rechtstreeks bij de dood van de baby betrokken was. Naar eigen zeggen was W.M. er niet van op de hoogte dat zijn vriendin zwanger was. Hij belde vrijdagavond wel naar de hulpdiensten om te melden dat zijn vriendin er slecht aan toe was. Maar toen de hulpdiensten arriveerden bleek alle hulp te laat te komen.

De vrouw bracht het meisje volgens de eerste vaststellingen al op donderdag 25 november ter wereld. “Ze was alleen bij de bevalling”, aldus het parket. Verder onderzoek zal nog duidelijk moeten maken hoe het lichaampje van het pasgeboren meisje in het tuinhuis, waar het is gevonden, terechtkwam. De kwalificatie van kindermoord en schuldig verzuim blijft voorlopig overeind ten opzichte van de vriend.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier