Pascariskapel in Ieper vanaf 5 mei drie weekends lang kunstenaarsterritorium

Redactie KW

Gilbert Degryse brengt met ‘In Omnibus Omnia’ de eerste drie weekends van mei vijf kunstenaars samen in de Pascariskapel in de Rijselstraat.

Gilbert Degryse (66): “Ik breng vijf bevriende kunstenaars samen rond het thema ‘In Omnibus Omnia’. Dat is Latijns voor ‘in alles zit alles vervat’. De passie voor kunst brengt ons samen maar er is geen afgelijnd concept. Iedereen toont vrij recent werk.” Koenraad Weemeeuw (33) is afkomstig uit Poperinge. Zijn creaties zijn meestal figuratieve studies waarin één centraal ‘punt’ wordt uitgebouwd. De natuur is zijn inspiratie en leidraad. Zijn waarnemingstekeningen krijgen abstracte trekjes krijgen waardoor de toeschouwer misschien even kan meedenken met de kunstenaar. De schilderijen van Didier Noyelle (37) laten zich het best omschrijven als ‘modern expressief’. Met behulp van eenvoudige en strakke lijnvoering toont hij de toeschouwer een beeld van ‘het bijna vergeten detail’.

Kerkmeubilair uit gips

Nummer drie van het kunstenaarskwintet is Kurt Roelens (48) uit Ieper, ook bekend als KuRo. Hij maakt unieke foto’s, eens gefotografeerd komt het beeld nooit meer terug en is het onmogelijk het opnieuw te creëren. Bij de expositie is een audioinstallatie te horen. Dirk Vandermarliere (63) uit Poperinge brengt met zijn ‘mind blowing art’ veelkleurige composities tot leven. Hij maakte werkjes in cd-formaat die zijn dagelijkse innerlijke en onbewuste gedachten op papier zetten. Ook Gilbert Degryse zelf stelt zijn nieuwste werk tentoon. “In onbruik geraakt kerkmeubilair heb ik door afbraak en opbouw in gips herschapen tot een totaal nieuw beeld, terwijl enkele vormelijke elementen het toch authentiek en zeer herkenbaar houden”, aldus Gilbert.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 mei, vanaf 14 tot 18 uur, en op afspraak.

(DS)

Meer in Krant van West-vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier