Pascal Poissonnier uit Koksijde vat 18 maanden Wetstraatjournalistiek in filmdocumentaire

Redactie KW

Van uitgeweken Koksijdenaar Pascal Poissonnier ging begin van de week No Comment in première, een film over Westraatjournalisten die de regeringsonderhandelingen volgen.

Wat een oorspronkelijk een wild idee was, ontstaan op café, is intussen een stevige filmdocumentaire, die van de week in Brussel in première ging. Regisseur Pascal Poissonnier, Koksijdenaar van komaf, volgde maandenlang het wel en wee van de journalisten in de Wetstraat. Het werd een mozaïekfilm over het bizarre spel van het voorbije anderhalf jaar tussen de Wetstraatjournalisten en de politici, die aan de aanslepende regeringsonderhandelingen deelnemen.

Journalisten die uit verveling mekaar beginnen te interviewen, journalisten die proberen een toegangsverbod tot het salon van de Senaat te omzeilen, de tristesse van het wachten aan de poorten van het koninklijk paleis… ,,Het is een tragikomedie geworden”, zegt Pascal Poissonnier over zijn film.

Pascal Poissonnier (38) is van Koksijde, studeerde film aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent en is daar blijven wonen. Begin van de maand opende Koksijde het nieuwe culturele seizoen met de vertoning van Pascal Poissonniers film ‘Walking Back to Happiness’ , een film over zijn vader.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier