Pas opgerichte rugbyclub zoekt speelveld

Redactie KW

Het begon zoals zo vaak tussen pot en pint op café. Enkele vrienden wilden eens vergelijken wat de steden Kortrijk en Waregem wel en niet gemeen hadden. Hun conclusie: Waregem had nog geen rugbyploeg. Maar wat eerder een grap leek, groeide al vlug uit tot een concreet idee.

De nieuwe rugbyploeg telt twee voorzitters: Fabrice Dezwarte en Frederick Delmuyle. „We zijn in het dagelijkse leven ook zakenpartners”, klinkt het in koor. „We zijn ook samen met het idee op de proppen gekomen. Het is inderdaad waar dat het voorstel op café ter sprake is gekomen. De dag erna hadden we het over niets anders op het werk dan hoe we die rugbyploeg van de grond zouden krijgen,” gaat Fabrice verder. „We hebben beiden een druk bestaan en zochten een sport waar we ons konden in uitleven. Een rugbyploeg opstarten leek ons de ideale kans om zelf ook weer aan sport te doen.”

Op de eerste training was er al ongeveer veertig man. Een succes dus? „We zijn blij met die grote opkomst. We hadden via Facebook een oproep gelanceerd. Een ideaal middel om heel veel mensen op korte termijn te bereiken. En we verwachten op de volgende training nog meer volk. Er ontbraken nog heel wat studenten die examens hadden. Natuurlijk weten we dat er ook nog mensen zullen afvallen. Vanaf 10 juli wordt het echt serieus. Dan moeten de spelers beslissen of ze al dan niet lid zullen worden. Zo is het allemaal officieel. Het lidgeld is belangrijk voor de aansluiting bij de rugbybond en de verzekering.”

„Ik heb er toch een goed oog in dat we met een serieus team aan het seizoen kunnen beginnen”, vervolgt Fabrice. „We hebben 15 spelers nodig op het veld en er mogen er 22 mee naar de wedstrijd. Hoe groter de kern, hoe meer keuze we hebben. We moeten trouwens over meerdere soorten spelers kunnen beschikken. Zo hebben we sterke beren nodig voor de verdediging, maar ook spelers die iets vinniger zijn en meer snelheid in zich hebben voor de aanval.”

Privéterrein

Momenteel kampt de club wel nog een groot probleem: een officieel veld. „We mogen trainen op een privéterrein van Paul Ghistelinck. In de aanloop naar het seizoen moeten hier wel enkele aanpassingen gebeuren, zoals krijtlijnen tekenen en het plaatsen van verlichting. Maar op termijn willen we wel een vast veld.”

De club heeft ook al cheerleaders: een zestal vrouwen en vriendinnen van de spelers. Heb je ook ritmegevoel en wil je de ‘ruige’ stadsgenoten aanmoedigen tijdens de wedstrijden, dan ben je zeker welkom.

Gebruikers van Facebook kunnen zich lid maken van de pagina van de Rugby Club Waregem. Ze kunnen ook een suggestie lanceren voor een goedklinkende naam voor de nieuwe ploeg. (GDS)

Meer info bij Fabrice Dezwarte, 0471111180.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 26 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier