Pas in september duidelijkheid over plannen EKO in Oostende

Redactie KW

Pas in september komt er duidelijkheid over hoe de nv EKO het Kursaalgebouw in Oostende zal beheren. Dat was vrijdagavond te horen op de Oostendse gemeenteraad.

De gemeenteraad moest de jaarrekening van het AG Stadsvernieuwing (AGSO) goedkeuren. Aangezien de nv EKO een dochter is van AGSO en recent een bestuurswissel werd doorgevoerd, waarbij Johan Vande Lanotte (SP.A) EKO-voorzitter werd, draaide de discussie rond het agendapunt vooral rond EKO en hoe de financiële putten van de Kursaal moeten worden gedempt.

Vande Lanotte liet weten dat het de ambitie is om het beheer vanaf 2012 cashmatig – zonder afschrijvingen – in evenwicht te hebben. Hij beloofde over drie maanden duidelijkheid over hoe dat zal gebeuren. Volgens schepen en AGSO-voorzitter Bart Bronders (SP.A) zijn het nog altijd een verkoop van de parking onder het Monacoplein en later van de Hotelschool die voor financiële ademruimte moeten zorgen.

Schepen Hilde Veulemans (CD&V), voorzitter van de vzw Kursaal die voortaan de exploitatie van de Kursaal in handen heeft, kwam ook nog niet met concrete plannen voor de pinnen. Wel stelde ze dat risicovolle ondernemingen vermeden zullen worden en de overheadkosten – kosten eigen aan de organisatie, met onder meer de personeelskosten – zoveel mogelijk gedrukt.

De oppositie was erg kritisch. Geert Lambert (Groen!), die sinds de bestuurswissel net als de andere oppositieleden geen plaatsje meer heeft in de raad van bestuur van EKO, vond het ‘van de pot gerukt’ dat het nog drie maanden zal duren voor er een concrete plannen komen. ‘Er is geen banger hart dan dat van mij’, stelde hij, Rob De Nijs parafraserend.

Christian Verougstraete (Vlaams Belang) hekelde het feit dat voor de oppositie geen plaats meer was in de nieuwe raad van bestuur van EKO. Ook Jean-Marie Dedecker (LDD) verwees nogmaals naar de audit van BNP Paribas, waarin onder meer staat dat een private uitbater voor de Kursaal aangewezen zou zijn.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier