Pas in maart duidelijkheid over overlastboetes

Redactie KW

Raadsdlid Baldwin Vandenbulcke (Vlaams Belang) heeft moeite met het lang blijven hangen van affiches van bepaalde evenementen die soms weken erna nog niet zijn verwijderd. Hij vindt dat een vorm van sluikstorten want vaak is dat niet op de door de gemeente voorziene aanplakplaatsen zoals de gratis informatietorens.

Hiertegen kan nog niet worden opgetreden of boetes opgelegd in het kader van de GAS of gemeentelijke administratieve sancties in gevallen van overlast. Burgemeester Carl Vereecke (VLD) hoopt het plaatselijke reglement hierover op de komende raadsvergadering van maart voor te leggen.

Hij verwees naar de discussies en meningsverschillen bij de onderhandelingen hierover met de andere gemeenten van de regio over wat in het algemeen deel en wat in het bijzonder deel van een eenvormig reglement moet komen. Hij wees ook op bepaalde onduidelijkheden in dat ontwerp van reglement: „ Lawaai wordt verboden, maar wat is lawaai? Als het van kinderen komt is dat geen lawaai of overlast. Hoe en waar moet dat in een reglement worden beschreven? Eerst het reglement opstellen en goedkeuren zoals nu gepland? Daarna de anomalieën opsporen en dan terugkeren naar de gemeenteraad voor wijzigingen is eigenlijk geen goede manier van werken.” (JPDK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 6 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier