Partnership overeenkomst tussen haven Zeebrugge en Japanse haven Nagoya

Redactie KW

Port of Zeebrugge tekent vandaag een partnership overeenkomst met Nagoya, de belangrijkste haven in Japan.

Joachim Coens en Takayuki Kondo tekenen het akkoord in Nagoya. Beide havens zullen expertise met elkaar uitwisselen. De bedoeling is om de logistiek te verbeteren en de dienstverlening en zorg voor de klant te optimaliseren. De overeenkomst betekent bovendien een duw in de rug voor de handel tussen beide havens.

Met dit akkoord treedt Zeebrugge toe tot het akkoord dat al bestaat tussen Nagoya en Antwerpen. Nagoya is de tweede Japanse haven waarmee Zeebrugge een akkoord tekent. In 1999 tekende de kusthaven al een samenwerkingsakkoord met Hakata.

Nagoya

Port of Nagoya bedient een brede waaier van industriële sectoren. Daarnaast beschikt de Japanse haven over de eerste volautomatische containerterminal van Japan. Zeebrugge onderhoudt al jaren nauwe handelsrelaties met de Port of Nagoya voor de export van de auto’s van Toyota Motor. Nagoya is voor de kusthaven niet alleen belangrijk voor de auto-industrie, maar ook voor de containerstromen.

Japanse cluster in Zeebrugge

Ruim twintig jaar is Zeebrugge nauw verbonden met Japan. De Japanse belangen in Zeebrugge zijn talrijk. Er zijn Japanse rederijen, Japanse belangen in stouwerijen en Japanse vestigingen.

(E.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier