Partij Groen wil duiktoren in nieuw Olympiabad in Brugge behouden zien

© BENNY PROOT
Redactie KW

Groen pleit voor het behoud van de duiktoren in het nieuwe provinciaal zwembad op de Olympiasite in Brugge.

“Het nieuwe provinciaal zwembad op de Olympiasite zal niet langer een duiktoren bevatten. Omwille van besparingsmaatregelen zal de provincie immers een bad met drie meter diepte bouwen en niet langer met de nodige vijf meter. Groen pleit voor het behoud van de duiktoren”, aldus Sammy Roelant, fractieleider in de gemeenteraad in Brugge. “Net nu de schoonduiksport aan de vooravond van zo’n succesvolle ontwikkeling staat, naar aanleiding van het VTM-programma ‘De Grote Sprong’, dreigt tegelijk de genadeslag. Bovendien hoort de duiktoren bij het karakter van het Olympiazwembad en is die zo een aantrekkingspool voor de regio.”

“We begijpen dat de provincie in deze moeilijke tijden zoekt naar besparingen,” aldus Gerda Schotte, fractieleider in de provincie. “Maar de financiering van een dergelijke langetermijninvestering kan ook elders gezocht worden. Ik zal dan ook vragen op de provincieraad om de duiktoren te heroverwegen en hoop op steun van de provincieraadsleden uit de regio.”

Alleen in Gent en Brugge

Die steun kan volgens Vlaams parlementslid Bart Caron uit Vlaanderen komen. “Enkel Gent en Brugge hebben nu zo’n duiktorens. Het verdwijnen ervan heeft dus een bovenlokaal belang. Bloso en de Vlaamse Zwemfederatie kunnen een gezamenlijk project uitwerken om deze Olympische sport te ondersteunen. Ik zal dan ook vragen aan Minister Muyters via die weg voor extra financiering te zorgen.”

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier