Parochiekoor Reningelst stopt na geschil met pastoor Kenny Brack

Redactie KW

Na een geschil met pastoor Kenny Brack op zondag 17 oktober bood dirigent Robert Barbry in samenspraak met de koorleden het ontslag aan van het parochiaal gemengd zangkoor voor volwassenen.

Voortaan worden de vieringen op hoogdagen en andere gelegenheden dus niet meer door het vierstemmig koor Sint-Vedastus opgeluisterd. Volgens parochiaal contactpersoon Jan Descamps waren er al een tijd misverstanden en discussies tussen de koorleden en pater Kenny Brack. „De feiten van die zondag waren blijkbaar de druppel die de emmer deed overlopen. Er waren onderlinge spanningen tijdens de liturgie. Na de commotie op het einde van de bewuste misviering besloot de dirigent er inderdaad mee te stoppen. Na een paar jaar miserie was het hem blijkbaar te veel geworden.”

Op de achtergrond gedrukt

Pater Kenny Brack bevestigt dat het koor er de brui aan gegeven heeft. „De dirigent was mistevreden en zulke zaken gebeuren wel nog eens. Dan is het maar zo.

Pastoor Kenny Brack : „Maar er kwamen nog slechts een zestal mensen opdagen, dat kan je dus geen koor meer noemen.”

Bovendien zongen ze maar een drietal keren meer per jaar. Op de bewuste zondag was er een themaviering voor alle verenigingen, voor de opstart van hun pastoraal werkjaar. Dirigent Robert Barbry voelde zich blijkbaar wat op de achtergrond gedrukt, en ik zong volgens hem te hard mee. Bovendien mocht de KLJ niet wimpelen. En het koor weigerde bepaalde liedjes te zingen”, aldus de pater.

(AHP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier