Parkzone voor centrum van Sint-Eloois-Vijve

Redactie KW

De Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve krijgt een groenzone in het centrum. Dat gaf schepen van Financiën Rik Soens (CD&V) mee tijdens zijn uiteenzetting over de budgetrekening 2010 en budgetwijzigingen voor 2011. Ondanks de vele grote projecten die op stapel staan, heeft de stad zijn uitgaven nog altijd onder controle. Dat is ook zo voor wat de schulden betreft.

De schepen stelde het Vijfse project voor als “eentje dat niet zo groot is, maar dat wel nog dit jaar een feit zal zijn. De groenzone komt in het centrum van Sint-Eloois-Vijve naast de pastorij. Ze zal vanuit de Schoendalestraat verbinding geven met de Koekoekstraat. Daar was ruimte voor een tiental bejaardenwoningen, maar het feit dat op de site Dejaeghere het project ‘Wonen aan de Leie’ voor zo’n 200 woningen zal zorgen, maakt het bouwen aan de overzijde minder opportuun. Dus opteren we voor een groenzone op die plaats. Er wordt ook een speeltoestel voor de kinderen in geïntegreerd. Tegen volgend voorjaar moet het park in gebruik kunnen worden genomen.”

Waregembon is een succes

Er zijn nog een aantal belangrijke uitgaveposten. Voor het OC Gaverke ligt 150.000 euro klaar. Voor de Vijfse jeugdlokalen wordt het budget opgetrokken van 200.000 naar 500.000 euro. Na de faling van KSV Waregem eind de jaren negentig zit de stad nog met een tegoed van 229.446 euro dat niet meer zal kunnen worden gerecupereerd. Een opbrengst van 100.000 euro komt van de Waregembons, een som die tegen eind dit jaar nog kan worden verdubbeld.

(JVD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier