Parket van Veurne ondervraagt alle reizigers op kusttram van ongeval in Oostduinkerke

Redactie KW

Het parket wil alle reizigers ondervragen die op de tram zaten, die begin juni betrokken was bij een zwaar ongeval in Oostduinkerke. De tram reed frontaal in op een vrachtwagen. Zes mensen, onder wie de bestuurder, moesten zwaargewond naar het ziekenhuis, veertien anderen raakten lichtgewond. De trambestuurder kan zich niets meer herinneren. Het parket hoopt dat het na de nieuwe ondervragingen meer duidelijkheid zal hebben.

Het ongeval met de kusttram gebeurde begin juni net buiten het centrum van Oostduinkerke. De tram reed er frontaal in op een werfwagen. Bovenop stonden enkele arbeiders aan de bovenleiding te werken. De arm van de hoogtewerker doorboorde de cabine van de trambestuurder.

De trambestuurder moest samen met twee anderen in levensgevaar naar het ziekenhuis. Drie anderen waren zwaargewond, nog eens veertien anderen lichtgewond.

Er kwam een reconstructie van het ongeval, maar veel wijzer is het parket daar niet van geworden. Zeker is wel dat de bestuurder niet verblind raakte door de zon, of dat zijn zicht belemmerd was door de seinpalen langs het traject. De tram maakte ook geen noodstop. Het parket van Veurne wil nu alle passagiers die toen op de tram zaten ondervragen, ook alle kinderen uit het Luikse. De bestuurder zegt dat hij zicht niets meer herinnert. Volgens De Lijn zijn alvast alle voorschriften gevolgd die gelden als er werken gebeuren op het traject.

Parket van Veurne ondervraagt alle reizigers op kusttram van ongeval in Oostduinkerke

Bekijk hier de reportage

(JV)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier