Parket van Kortrijk verspreidt robotfoto in kader van onderzoek naar dubbele moord in Kuurne

Redactie KW

De politie en het parket van Kortrijk zijn op zoek naar mensen die nuttige informatie kunnen geven met betrekking tot een dubbele moord, die vijf jaar geleden in Kuurne werd gepleegd. Na een woningbrand werden de levenloze lichamen van Youri Porte (29) en Hicham Bourit (32), die met een vuurwapen om het leven werden gebracht, gevonden. Er wordt nu een robotfoto verspreid van een onbekende man, die mogelijk meer weet over de dodelijke raid.

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 augustus 2006 moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand in de wijk Ter Groenen Boomgaard. In een kangoeroewoning werden twee vermoorde lichamen gevonden. Beide slachtoffers waren lokale dealers en onderhielden contacten met het uitgaans-, bar- en drugsmilieu.

Belangrijke getuige

Hicham Bourit werd door een onbekende man met een witte Renault R19 opgepikt. Daarna vertrokken ze vermoedelijk naar Youri Porte. De speurders verspreiden nu een robotfoto van een onbekende man. Ze werden gemaakt op basis van de jonge vriend van Hicham. Deze man is een van de laatste personen die Bourit levend heeft gezien.

Volgens het parket van Kortrijk zou hij een belangrijke getuige zijn. “Of had hij iets te maken met de dodelijke raid ?” Voor de speurders is het van groot belang dat deze man wordt geïdentificeerd, zodat eventueel bepaalde pistes kunnen worden afgesloten. Discretie wordt verzekerd. Er kan contact met de onderzoekers worden opgenomen op het gratis nummer 0800/30 300. (LVA)

Parket van Kortrijk verspreidt robotfoto in kader van onderzoek naar dubbele moord in Kuurne

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier