Parket over ontploffing Beveren: “Aantal zaken kloppen niet”

Redactie KW

Wat precies de ontploffing veroorzaakte in de Ridderstraat is voorlopig nog altijd niet duidelijk. Gaat het om een technisch defect of is er meer aan de hand? Kwaad opzet lijkt niet uitgesloten.

Voor de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel is het net als voor iedereen in de buurt een raadsel wat zich gisteren precies heeft afgespeeld. Volgens de directeur die nog maar een jaar op post zit, waren er recent alvast geen werken geweest aan de gasleiding. “Dat is een woning van het jaar 1997. Wat kan er fout gelopen zijn in zo’n recente woning? Dat is voor ons ook een groot vraagteken. We moeten het onderzoek afwachten. De veiligheid van onze bewoners is prioriteit. We zijn benieuwd naar het onderzoek.”

“Zaken in het puin die er niet thuishoren”

Het parket stelde een branddeskundige aan en startte een gerechtelijk onderzoek. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat een aantal dingen niet kloppen, is het enige dat het parket kwijt wil. Er is nog meer onderzoek nodig om de oorzaak van de gasexplosie te achterhalen, maar kwaad opzet lijkt niet uitgesloten. Volgens sommige bronnen zouden er tussen het puin “zaken gevonden zijn die er niet thuishoren.”

(BS/KB)

Parket over ontploffing Beveren:

Ontploffing Beveren: Studiogesprek met burgemeester

Parket over ontploffing Beveren:

Ontploffing Beveren: mogelijk kwaad opzet

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier