Parket nuanceert berichten kinderlokker (Update)

Redactie KW

Het parket van Kortrijk nuanceert maandag de berichten over een kinderlokker in de buurt van Kortrijkse scholen.

Het parket heeft weet van twee, op het eerste zicht, los van elkaar staande feiten waarvan allerminst duidelijk is of de kinderen op een ongeoorloofde manier zijn benaderd. Om tegemoet te komen aan de ongerustheid bij ouders, verhoogt de politie zone Vlas het toezicht in schoolomgevingen en houdt het schoolpersoneel een extra oogje in het zeil.

De voorbije twee maanden liepen bij politie en parket twee meldingen binnen van verdachte gedragingen. Op 7 juli sprak een Franstalige man in een wagen met Franse nummerplaat twee kinderen van acht en elf aan in de buurt van basisschool Kinderland in Marke (Kortrijk). Omdat de feiten plaatsvonden dichtbij de woning van de kinderen merkte de moeder dit op. Ze vroeg de man waarom hij haar kinderen aansprak. Hij antwoordde dat hij in de buurt iets zocht maar dat het al lang geleden was dat hij in Kortrijk was geweest. De vrouw noteerde de nummerplaat van de rode wagen en diende klacht in bij de politie. Onderzoek bracht aan het licht dat de man niet gekend is voor gelijkaardige feiten. Hij bleek inderdaad in Kortrijk te hebben gewoond. Het Kortrijkse parket vroeg aan het Rijselse parket uitleg over de achtergrond van de man, maar voorlopig duidt niets er op dat hij de kinderen op een ongeoorloofde manier benaderde.

Op 7 september deed de moeder van een leerling van de vrije basisschool op het Rodenburgplein in Marke aangifte van verdacht gedrag van een Nederlandstalige man in een donkerkleurige wagen, die op 3 september haar zoon vanuit de wagen had aangesproken. De jongen liep weg en zag de man niet meer terug. Beide gevallen staan volgens het parket los van elkaar. Volgens politie en parket is er geen reden tot ongerustheid of paniek.

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier