Parket laat pedofiel Frans C. aanhouden

Redactie KW

Het parket van Kortrijk heeft pedofiel Frans C. (65) uit Kortrijk laten aanhouden wegens schending van zijn voorwaarden. De man wordt nu naar de gevangenis van Gent overgebracht waar hij zal worden ondergebracht in psychiatrische vleugel van de gevangenis.

Frans C. is geen onbekende in Kortrijk. De man, afkomstig uit Roeselare, zat een straf uit voor pedofilie en vestigde zich na die celstraf in Kortrijk. Hij noemde zichzelf een homo met een pedofiel haakje, maar beweerde zijn impulsen onder controle te kunnen houden. De man stond erom bekend zich bij diverse mensen, vooral CD&V-politici op te dringen. Hij ging er prat op met diverse CD&V-kopstukken op de foto te staan.

De laatste tijd kwamen er ook negatieve reacties uit wielermiddens op de man. Hij drong zich op aan jonge wielrenners, fotografeerde hen en zette die foto’s op zijn Facebookpagina. De bondsprocureur van de Wielerbond schakelde het Antwerpse parket in om de man van de jeugdwedstrijden te mijden. Die vroeg aan het parket van Kortrijk om de pedofiel aan te houden, wat het ook deed.

Frans C. werd in 1986 veroordeeld voor het betasten van jongetjes en werd alle contact met minderjarigen verboden bij zijn vrijlating in 2010.

(MVM)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier