Parket Kortrijk waarschuwt voor dieven die bankkaarten ontfutselen

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De politie en het parket van Kortrijk waarschuwen voor een bende dieven die in de bank bankkaarten en codes van klanten ontfutselen. Vooral oudere mensen zijn het slachtoffer. De laatste weken roofden de dieven zo al een tiental bankrekeningen leeg.

Schoulder surfing, zo heet het fenomeen waar de politie voor waarschuwt. De bende die momenteel actief is maakte al tien slachtoffers, vooral oudere mensen in de regio Kortrijk, Menen en Roeselare.

Werkwijze

De dieven gaan als volgt te werk: terwijl een klant zijn code intikt in een bankautomaat, gooit één dief wat geld op de grond. Hij maakt het slachtoffer wijs dat hij het biljet heeft verloren. Terwijl het slachtoffer het opraapt, pikt een andere dief de kaart. De klant ziet nadien dat het scherm is veranderd, waarop de dief zegt dat hij best de code nog eens intikt om het weer in orde te krijgen. Zo ziet hij de code, en bezorgt die snel aan zijn kompaan die al ergens bij een ander bankautomaat staat te wachten. Al heel wat geld werd zo gestolen; zegt Tom Janssens van het parket van Kortrijk.

Parket Kortrijk waarschuwt voor dieven die bankkaarten ontfutselen

Bekijk hier de reportage

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier