Parket Kortrijk gaat omstandigheden van drama in Beveren onderzoeken

Redactie KW

Het gerecht van Kortrijk is woensdagochtend een onderzoek gestart naar de ontploffing van dinsdag in Beveren bij Roeselare. Dat heeft woordvoerder Tom Janssens van het Kortrijkse parket bevestigd.

In de ontplofte woning hebben speurders kort voor middernacht het levenloze lichaam van de bewoonster gevonden. Het was lange tijd onduidelijk of er op het moment van de ontploffing iemand aanwezig was in het ingestort huis. Er werd onder meer gezocht met behulp van een warmtesensor en speurhond.

Het parket van Kortrijk is intussen een gerechtelijk onderzoek gestart. “Wij gaan nu ter plaatse om de plaats van de feiten af te stappen”, zegt parketwoordvoerder Tom Janssens woensdagochtend. “Er werd een deskundige en een onderzoeksrechter aangesteld. Later op de dag volgt ook nog een autopsie op het lichaam van het slachtoffer.”

De ontploffing heeft dinsdag voor een enorme ravage gezorgd in de Riddersstraat in Beveren. Tientallen woningen raakten beschadigd. Naar verluidt was de ontploffing voelbaar in een straal van 10 kilometer.

(Belga)

Parket Kortrijk gaat omstandigheden van drama in Beveren onderzoeken

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier