Parket houdt reconstructie van steekpartij op Algerijn

In Oostende is vanmorgen de reconstructie gehouden van de steekpartij op een man zonder papieren
Redactie KW

In Oostende is vanmorgen een wedersamenstelling gehouden van de steekpartij van vorige week aan de voordeur van een bar. Het slachtoffer, een Algerijn zonder papieren, overleed drie dagen na het messengevecht in het ziekenhuis. Vanmorgen kwamen parket en gerechtelijk politie samen in de Oostendse Kaaistraat om de opgepakte verdachten te confronteren met elkaars verklaringen. De reconstructie duurde bijna drie uren.

Aan Bar Valentino op de hoek van de Ooststraat en de Kaaistraat in Oostende, kwam het vorige week tot een steekpartij met dodelijke gevolgen. Eerst werd gezegd dat drie daders het slachtoffer bloedend achterlieten, maar nu blijkt het om vier daders te gaan. Twee van hen zouden met een mes gestoken hebben. Nadien sloegen ze op de vlucht.

Samen met elf andere mensen zonder papieren werden ze opgepakt in een kraakpand in de Jules Peurquaetstraat. Een man die rond twee uur ‘s nachts met zijn hond ging wandelen zag alles gebeuren van op enkele meters afstand.

Al van negen uur vanmorgen werd de hele buurt in het centrum van Oostende afgesloten voor alle verkeer. Ook voetgangers konden niet meer door. Vier verdachten werden, afzonderlijk van elkaar, onherkenbaar naar de plaats van de feiten geleid. Ze moesten er hun versie verduidelijken bij de onderzoeksrechter. Ook de Oostendse getuige heeft dat tot twee keer toe moeten doen.

Politie en parket willen geen commentaar geven bij de resultaten van de reconstructie. De verdachten zijn tegen de middag geboeid teruggevoerd naar de gevangenis. Over het slachtoffer zelf is, naast het feit dat het een illegale Algerijn betreft, niets meer bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier