Parket Brugge sluit zelfdoding uit in zaak Waals parlementslid

© Belga
Redactie KW

Het parket van Brugge sluit uit dat de echtgenote van Bernard Wesphael (55) zichzelf van het leven beroofde.

Het onderzoek heeft die stelling alleen maar bevestigd. Het Waals parlementslid zit sinds twee maanden in de cel op verdenking van moord op zijn vrouw Véronique Pirotton.

Wesphael en zijn vrouw verbleven donderdagavond 31 oktober in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het paar ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar is er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord pleegde.

Het parket hecht weinig geloof aan die stelling. De autopsie en het toxicologische onderzoek wijzen in de richting van een gewelddadige dood. “Dat hebben we van in het begin gezegd”, aldus parketwoordvoerster Céline D’Havé. “Het verder onderzoek heeft dat alleen maar bevestigd.” Over de precieze doodsoorzaak wil het parket vrijdag niets kwijt. Vermoedelijk kwam Véronique Pirotton door verstikking om het leven.

Op het ogenblik van de feiten waren beide betrokkenen onder invloed van alcohol. Vooral het slachtoffer had veel gedronken. Over de details van het toxicologisch rapport wenst het parket niet te communiceren.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier