Parket bindt strijd aan tegen uitgaansoverlast

Redactie KW

Vechtersbazen, vandalen en al wie voor overlast zorgt tijdens het uitgaan wordt streng aangepakt in Brugge. De stad, de politie en het parket werken hiervoor nauw samen. Op 8 december komen enkele zaken rond uitgaansoverlast samen voor de correctionele rechtbank. Het parket wil hiermee een signaal geven aan probleemzoekers en een positief uitgaansklimaat creëren.

In de late uurtjes kan het wel eens fout lopen op de Eiermarkt in Brugge, het Zand, het Entrepot of tijdens een privéfuif. De politie krijgt regelmatig klachten binnen over vechtpartijen, vandalenstreken en andere overlast. Het parket, de politie en de stad Brugge hebben eerder dit jaar besloten om het probleem grondig aan te pakken.

Op 8 december worden een achttal zaken van de voorbije maanden samen voor de correctionele rechtbank behandeld.

“We willen de problemen niet dramatiseren maar wel verhinderen dat het uit de hand loopt, ” aldus procureur Jean-Marie Berkvens.

Het is niet de bedoeling om de beschuldigden zwaar te straffen, wel om de mensen op te roepen om wat toleranter te zijn. Uitgaan moet leuk en veilig blijven, dat is de boodschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier