Parkeren verloopt vlekkeloos tijdens Busworld in Kortrijk

Redactie KW

Hoewel de organisatie Busworld op voorhand haar grote vrees had uitgesproken inzake het parkeren tijdens haar manifestatie, is tot op vandaag het hele gebeuren vlekkeloos verlopen en werd elke mogelijke overlast volledig vermeden. Dat zegt Kortrijk Xpo vandaag in een mededeling.

Kortrijk Xpo heeft voorafgaandelijk, mede op initiatief van schepen Leleu van mobiliteit, samen met Parko, het Vlaams Gewest en de Politie van Kortrijk, alles in het werk gesteld om een vlotte afhandeling van de verkeersstromen en het parkeren mogelijk te maken tijdens het drukke Busworld. Zo werden alle wagens om te starten “gestuurd” via het Ei van Kortrijk naar de zuidkant van de campus, met name naar het rond punt van Kinepolis. Exposanten en bezoekers konden van daar uit doorrijden naar het parkeerterrein van Kortrijk Xpo of raakten hun wagens op de Kennedylaan kwijt. Ofwel werden ze doorverwezen naar nabijgelegen uitwijkparkings, waar pendelbussen werden ingezet.

Buurtbewoners tevreden

“Deze vlotte oplossing is mogelijk geworden dank zij de samenwerking met een aantal partijen” getuigt Saskia Soete De Boosere, algemeen directeur van Kortrijk Xpo. “Daarnaast hebben een aantal van onze buren toestemming gegeven om ook tijdens de weekdagen uitzonderlijk hun terreinen te gebruiken: dit was bijvoorbeeld het geval met de campus van AZ Groeninge, alsook met de campus van Syntra West”. nodig. De buurtbewoners werden inmiddels ook gevraagd naar hun bevindingen en ook daar heerst grote tevredenheid want de bewoners van de woonwijken Lindenlaan” & Minister Lefeverelaan hebben tot op heden helemaal niéts van hinder ondervonden.

Lange termijnoplossing

In dezelfde geest wordt inmiddels trouwens ook het overleg opgestart tussen de verschillende spelers van Hoog Kortrijk om ook op midden- & lange termijn een voldoende oplossing te bieden aan de benodigde parkeercapaciteit op Hoog Kortrijk. Alle betrokken partijen kennen namelijk een positieve evolutie van groei, waardoor bijkomende capaciteit uiteraard vereist wordt. Ook hier treedt het kabinet van Mobiliteit op als initiator van deze gesprekken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier