Parkeren kan niet meer op Grote Markt

Redactie KW

Parkeren op de Grote Markt in Poperinge kan sinds vandaag niet meer, ook de belangrijkste invalsweg naar de markt is afgesloten. En daarmee is een nieuwe fase aangebroken in de stadskernvernieuwing die het centrum opnieuw aantrekkelijk moet maken. De handelaars en horeca-uitbaters moeten daarvoor wel eerst nog een jaartje op de tanden bijten.

Geen auto’s meer te bespeuren op de Grote Markt van Poperinge, enkel nog werfwagens. Het stadsbestuur verwijst naar de randparkings in de Doornstraat en tussen de Gasthuisstraat en de Engelstraat. De belangrijkste invalsweg in oostelijke richting is afgesloten. Wie vanuit Ieper komt, rijdt de stad best binnen via de Reningelstseweg. Eerstdaags wordt de markt opengebroken voor archeologisch onderzoek.

“Poperinge is een historische stad en dateert van de vroege middeleeuwen. Er was hier een Romeinse weg. In de eerste zone zijn al dingen gevonden en de verwachtingen nu zijn hooggespannen”, zegt schepen van stadskernvernieuwing William De Sagher.

Ontmoetingsplaats

Voor de handelaars breken moeilijke tijden aan. Maar het eindresultaat, een markt die een ontmoetingsplaats wordt in plaats van een verkeerswisselaar met parking moet veel goed maken.

De heraanleg van de Markt zorgde al voor heel wat beroering, vooral de komst van een ondergrondse parkeergarage. Het stadsbestuur liet dat plan uiteindelijk varen. Straks zullen op de markt nog 50 parkeerplaatsen zijn, tot nu waren dat er 100. (KB)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier