Parkeerwachters aangevallen in Avelgem en Zwevegem

Redactie KW

In Avelgem en Zwevegem zijn de jongste dagen twee parkeerwachters van het bedrijf Vinci Park aangevallen. Dat bevestigt de politie van de zone Mira woensdagavond. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis, één van hen is minstens een maand werkonbekwaam.

Dinsdag gaf de eigenaar van een terreinwagen in de Kerkstraat in Avelgem een parkeerwachter een klap toen die bezig was met het uitschrijven van een retributie omdat de chauffeur nagelaten had zijn blauwe parkeerschijf te plaatsen. De parkeerwachter kwam ongelukkig ten val en liep een scheur aan de achillespees op. De man is minstens een maand werkonbekwaam.

Vervanger ook belaagd

Woensdag werd ook zijn vervanger het slachtoffer van agressie. De man werd in de Ommegangstraat in Zwevegem aangesproken door de bestuurder van een BMW die hem naar een adres vroeg. Toen de parkeerwachter het gevraagde adres op een briefje schreef, werd hij door de automobilist met een metalen staaf op het hoofd geslagen. De parkeerwachter viel en verloor het bewustzijn. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht maar raakte niet zwaargewond. De dader ging op de vlucht.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier