Parkeerplaats langs E17 binnenkort bewaakt?

Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Martine Fournier, die ook schepen is in Menen, wil een bewaakte parking voor vrachtwagens aan de grensovergang in Rekkem. De politica hoopt dat er schot in de zaak komt, nadat er de voorbije weken drie keer brand werd gesticht op de transportzone LAR. De plannen voor een bewaakte parking bestaan al lang, maar volgens Fournier ligt begrotingsminister Didier Reynders dwars.

Van alle parkeerplaatsen voor vrachtwagens langs Belgische snelwegen, lopen truckers aan de E17-grenspost in Rekkem de grootste kans op diefstal van hun lading. Dat blijkt uit cijfers van de politie. De jongste maanden worden ook steeds vaker brandstof, banden en achterlichten gestolen. Twee dagen geleden is op de nabijgelegen transportzone LAR nog een lading splinternieuwe wagens in brand gestoken.

Schepen Martine Fournier uit Menen pleit al 4 jaar voor een bewaakte parkeerplaats voor vrachtwagens op de grensovergang in Rekkem, maar het dossier blijft aanslepen.

Na de zomer komt er wel al een splinternieuwe bewaakte parkeerplaats voor vrachtwagens, langs de E 40 in Wetteren. In Rekkem zijn de plannen nog vaag.

De transportsector is vragende partij voor een bewaakte parkeerplaats in Rekkem. Maar zij zien die liever op de industriezone LAR zelf, en niet op de grensovergang langs de snelweg.

Verwacht wordt dat verzekeringsmaatschappijen in de toekomst steeds moeilijker ladingen zullen verzekeren als de vrachtwagens niet op een bewaakte parkeerplaats staan.

(ld)

Meer hierover in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier