Park Mercator nieuwe parel aan kroon Marva Parken in Wilskerke

Redactie KW

Zaterdag 27 september was een historische dag voor de familie Lucien Brauwers die, met een ervaring van meer dan 45 jaar runnen van verblijfparken, er met de overname van Park Mercator aan de Heirweg 7, een vijfde park aan toevoegt.

“We blijven verder investeren in Middelkerke, een badplaats die zoveel troeven heeft”, stellen gedelegeerd bestuurders Lucien en Stefaan Brauwers. Met de overname van Park Mercator door de familie Brauwers bezit de nv Marva Parken – op twee na – zo goed als alle verblijfsparken in de deelgemeente Wilskerke. Stefaan Brauwers: “Het wordt geen Marva Park 5, want we behouden de naam Park Mercator. Het is sinds 1964 een begrip in onze gemeente. De familie Haeck heeft er in drie generaties knap werk geleverd en van het park een van de mooiste van Middelkerke gemaakt. Dit willen we niet laten verloren gaan, enerzijds als eerbetoon aan de familie Haeck, anderzijds aan de vele families die al decennia hier hun vakantie komen doorbrengen.”

Marva Parken

Stichter nv Marva Parken Lucien Brauwers (78), bekend vastgoed- en bouwpromotor met de Golf Azuur-projecten als paradepaardje, is tegelijk ook de bezieler van het Shoppingcenter in Middelkerke waar hij decennia geleden met de nv Alsamo de start inluidde van het succes dat het mag kennen. Met zoon Stefaan Brauwers is men intussen aan de tweede generatie toe. Met de overname van Park Mercator, goed voor 131 plaatsen binnen de twee sterrencategorie wordt nv Marva Parken een van de voornaamste spelers binnen de vakantiesector in Vlaanderen. Stefaan Brauwers: “Al onze parken samen zijn goed voor zowat 1.500 staanplaatsen voor residentiële caravans. Om dat alles in goede banen te leiden staan 20 personeelsleden klaar. In principe verandert er niets aan de werking van Park Mercator en kunnen de vakantiegangers tegelijk genieten van de troeven die nv Marva Parken al jaren weten te proeven, allemaal te vinden in het tweetalige blad Marva Times, magazine met beperkte oplage en alleen bestemd voor de residenten van onze parken.”

Familie Haeck

Met de overname verdwijnt ook de familie Haeck uit Park Mercator. Het echtpaar André Haeck – Kooy startte in 1964 met de uitbouw van het park. Later nam Rudy Haeck de zaak in handen en tot vandaag zwaaide Kathleen Haeck in Park Mercator de scepter. Ze blijft nog tot 1 december 2014 om de overgang in te vullen. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele had dan ook niets dan lofwoorden voor de wijze waarop de familie Haeck al precies 50 jaar het verblijfspark uitbouwde van een tentenkamp tot een residentiële vakantieplaats. “We zijn dan ook blij dat het levenswerk van de familie Haeck niet verloren gaat, maar met liefde voor het vak overgaat in een bedrijf als dat van Marva Parken, onderneming die dank zij de familie Brauwers uitgroeide tot een van de grootste in onze gemeente. Als gemeentebestuur doet het ons plezier te zien dat men met kracht gelooft in Middelkerke en er steeds meer in investeert. Deze uitbreiding is er het levend voorbeeld van”, gaf burgemeester Janna Rommel-Opstaele nog mee.

(GKM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier