Parenclub Acanthus in Hulste bestaat 20 jaar

Redactie KW

Vorig weekend vierde Acanthus zijn twintigjarig bestaan. “Dat gebeurde met alles erop en eraan”, stelt manager Gino Seynhaeve. “Wat niet wil zeggen dat het decadent is. Dat is het nooit. De borden ‘nee is nee’ hangen hier niet voor niets.”

Als manager moest Gino van de verjaardag van Acanthus iets subliems maken. “In de keuken hadden we een groot buffet gezet en in andere ruimtes stond o.a. een dessertbuffet, een oesterbar en een champagnebar. Isaac Maine, een bekende percussionist, speelde de hele avond, net als onze dj’s. Voor de gelegenheid hadden we Acanthus ook in de kleur magenta gestoken: bloemen in magenta, muren herschilderd in magenta, een loper in magenta. Zelfs enkele kasten kregen een ander kleurtje.” Onze zeshonderd klanten op zaterdag zijn niets te kort gekomen. Ook op zondag en maandag kwamen er een paar honderd mensen een feestje bouwen. “Er vindt trouwens elke maand een themaweekend plaats, zoals een fluo-weekend of een westernweekend. Dan wordt ook alles aangepast.”

Themakamers

“Op de eerste verdieping zijn vijfentwintig themakamers ingericht. Zelf loop ik daar veel rond. Niet om mensen te bespioneren, maar wel om problemen te voorkomen. In de club hangen bordjes met ‘nee is nee’. Als iemand niet wil, dan is dat zo. Als iemand blijft aandringen, dan verzoeken we die persoon om de zaak te verlaten.”

“Het is trouwens niet zo dat je naar boven moet gaan. Veel klanten zijn nog nooit naar boven geweest, maar komen zich gewoon amuseren in een van onze twee discotheken. Onze leuze is ‘alles kan, niets moet’. Het probleem is dat er rond parenclubs nog altijd iets mysterieus hangt. Dat is leuk, maar dat zorgt ook voor een fout beeld. Je kunt ook naar Acanthus komen voor een avondje uit. Wie wil, kan ook bij ons overnachten. ‘s Morgens kunnen de aanwezigen dan genieten van een buffet.”

Het cliënteel van Acanthus kan de manager moeilijk definiëren. “Er lopen hier tijdens het weekend twintigers rond, maar ook dertigers, veertigers, … Onze oudste klant is iemand van 82 jaar. Die komt zich hier amuseren. Iedereen is hier welkom. Als equipe dragen wij respect hoog in het vaandel.”

Op zaterdag is Acanthus enkel voor koppels open. Die betalen dan 100 euro. Op andere dagen betaalt een koppel 50 euro. “Dat zijn heel schappelijke prijzen, want het gaat om een all-informule. Op vrijdag, zondag en maandag zijn singles ook welkom, maar die betalen iets meer”, besluit Gino Seynhaeve. (AVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier