Pancho Villa in Brugge 1 maand dicht na herhaaldelijke heibel met amokmakers

Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur heeft de café Pancho Villa in de Kuiperstraat voor 1 maand laten sluiten. De gedwongen sluiting komt er nadat de politie in het weekend van 1 april meer dan eens moest tussenkomen bij heibel en vechtpartijen.

De politie is vorig jaar maar liefst 110 keer moeten tussenkomen bij vechtpartijen in de onmiddellijke omgeving van de Pancho Villa in de Kuiperstraat. De openbare orde werd er telkens grondig verstoord. Na de ernstige moeilijkheden van het weekend van 1 april, waarbij de politie tussen 4.30 en 7 uur diverse keren moest tussenkomen – was de maat voor het Brugse stadsbestuur vol.

Er waren de voorbije maanden nochtans overlegmomenten tussen de uitbater en de politie georganiseerd om goede afspraken te maken. Zoals dit ook met de nachtwinkeluitbaters als met de andere horeca-uitbaters van de Kuiperstraat werd gedaan. De Pancho Villa blijft echter een aantrekkingspool voor amokmakers van in en buiten Brugge, met dito tussenkomsten van de politie.

“Dit kan de stad niet tolereren. Iedereen moet in Brugge op een veilige manier kunnen uitgaan, in een positief uitgaansklimaat. Daarom besliste de burgemeester, in overleg met de korpschef, om de Pancho Villa 1 maand te sluiten en dit op de momenten waarbij de overlast uitgaande van het café het hoogst is: op donderdag, vrijdag en zaterdagnacht, van 20 tot 8 uur,” aldus de mededeling van het stadsbestuur.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier