Pakkend afscheid Gerard Brackx: eresaluut met Jetair-vliegtuig

Redactie KW

In de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Oostende is zaterdagmorgen op pakkende wijze afscheid genomen van toerismepionier Gerard Brackx. Als ultiem eerbetoon aan de Jetairstichter vloog een Jetairvliegtuig dat de naam van Gerard Brackx draagt, over de kerk.

Gerard Brackx overleed maandagnamiddag in Oostende. De stichter van

Jetair was 80 jaar. Zaterdagmorgen namen honderden mensen afscheid van de toerismepionier in de Sint-Petrus- en -Pauluskerk in Oostende.

Door een erehaag van Jetairmedewerkers werd de kist de kerk binnengedragen. De afscheidsplechtigheid begon met pakkende getuigenissen van dochter Karolien en zoon Bart.

Geen gewone papa

“We wisten van kleinsaf dat je geen gewone papa was”, opende Karolien, die ook

vertelde over de liefde van haar papa voor haar mama Diane Provoost. “Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw”, aldus Karolien, die haar papa ook bedankte. “Je hebt je talenten met ons gedeeld. Annemie had jouw drang om te ontdekken, ik het creatieve en Bart jouw zakelijk talent. Bedankt papa.”

Inspirerend

Ook Bart nam het woord. “Je had de gave om mensen om je heen te inspireren, om het beste uit hen te halen”, vertelde Bart. “Mensen denken dat je het als zakenman gemakkelijk hebt, maar je hebt geen gemakkelijk leven gehad. Je hebt veel opgeofferd, veel gegeven… Zelf begon ik niet vaak over de zaak, maar vorige zaterdag stelde je

me een laatste vraag: wanneer we nu de kaap van de 2 miljoen klanten zouden halen. Net deze maand zullen we die magische kaap halen, en net nu verliezen we jou. Ik ben verdrietig, maar ook trots en dankbaar.”

Ave Maria

De afscheidsplechtigheid werd afgesloten door Andrei Lugovski, die een indrukwekkend Ave Maria zong. Zoon Bart, kleinzoon Thomas en vier Jetairpiloten droegen vervolgens de kist uit de kerk.

Vliegtuiggroet

Buiten, omringd door familie, vrienden en personeelsleden, kreeg Gerard Brackx nog een ultiem eerbetoon. Het Jetairvliegtuig dat de naam Gerard Brackx draagt, vloog twee keer voorbij de kerk.

(SRA/Foto’s DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier