Pakistaan bouwt frietimperium uit in de gemeente

Redactie KW

Khalid Mahmood uit Esen maar afkomstig van Pakistan, is al acht jaar uitbater van de frituur op de Grote Markt. Khalid is goed op weg om in Diksmuide een eigen frietimperium te realiseren.

Recent nam hij in Beerst Frituur Tramstratie over en in april opent hij in de IJzerlaan in Diksmuide een eethuisje met eigen bereidingen, pizza’s, Indiase gerechten en natuurlijk ook een… frituur.

Het levensverhaal van Khalid Mahmood (39) uit het Bedelf in Esen leest als een sprookje. Dertig jaar geleden kwam hij met zijn ouders vanuit het verre Pakistan naar Diksmuide in de Westhoek. Hij nam gretig alle kansen aan die hij aangeboden kreeg en bouwt nu een waar frietimperium uit in Diksmuide en omstreken.

„Toen ik zeven was, kwam mijn familie uit Pakistan naar in Esen wonen”, vertelt Khalid. „Ik groeide hier op en studeerde later voor industrieel ingenieur met specialisatie informatica.”

Hoe kwamen dan de frieten in het leven van Khalid?? „Tijdens mijn studies had ik in dancing Colombo in Esen al een weekendfrituur uitgebaat. Zo ben ik contact gekomen met de frietjes.” (Tom Vandenabeele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 20 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier