Paardenmarkt verhuist van Brugge naar Menen

Redactie KW

De paardenmarkt van Brugge verhuist definitief naar Menen. Daar wordt de handelsactiviteit vanaf woensdag 4 juli voor het eerst georganiseerd op de LAR, het internationaal transportcentrum in Rekkem, vlakbij de grens.

“Wekelijks wordt een honderdtal paarden aangeboden,” zegt Donald Kemseke van de Rekkemse firma Chevideco, de initiatiefnemer van de verhuizing.

Chevideco is marktleider in de handel van levende en geslachte paarden. Tot op vandaag koopt het bedrijf de dieren op de markt in Brugge en transporteert ze naar het slachthuis op de LAR om ze te slachten. De eigenaar van dit slachthuis sluit begin juli echter de deuren en verlegt zijn activiteiten naar zijn slachthuis in Moeskroen.

Vrije markt

“De verhuizing van de markt naar de LAR in Rekkem is precies ingegeven door deze koerswijziging. Voor ons is het interessanter om de dieren van Rekkem naar het nabijgelegen Moeskroen te transporteren,” zegt Donald Kemseke.

De paardenmarkt op de LAR in Rekkem is een vrije markt. Elke handelaar mag er zijn dieren aanbieden. Het initiatief is goedgekeurd door het schepencollege van Menen. Maandag 11 juni wordt de inrichting van de paardenmarkt aan de gemeenteraad voorgelegd.

(JPT/CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier