Paardenmarkt van Anderlecht naar de LAR

Redactie KW

Donald Kemseke van de handel in paardenvlees Chevideco in Rekkem onderneemt stappen om de paardenmarkt van Anderlecht naar de veemarkt op de LAR te verhuizen.

Het ziet er naar uit dat de paardenmarkt in Anderlecht door het Federaal Voedselagentschap wordt opgedoekt. Mogelijk gaat het paardenslachthuis er in de buurt eveneens dicht. In Anderlecht wordt doorgaans 100 tot 120 paarden verhandeld.

Donald Kemseke, die al zijn hele leven in de sector werkzaam is, zou nu proberen de paardenmarkt over te hevelen naar de LAR. Daar vindt al sinds jaar en dag een groothandelsmarkt voor runderen en kalveren plaats. De markt ligt vlakbij het runderenslachthuis Bonte en de paardenslachterij van Chevideco. Markt- en slachtactiviteiten op de LAR zijn een erfenis van Kortrijk, waar de veemarkt en het aanpalend slachthuis jaren geleden al verdwenen.

De veemarkt op de LAR is trouwens het onderwerp van discussie binnen het schepencollege. CD&V is voorstander van de uitbreiding tot twee marktdagen en haalde ondertussen zijn slag thuis. Coalitiepartner SP.A ziet geen toekomst in de veemarkt wegens te geringe activiteit tegenover te hoge werkingskosten. De partij van burgemeester Gilbert Bossuyt wenst af te bouwen om de veemarkt geleidelijk te laten verdwijnen. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode De Leie) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier