Paarden palmen Torhout in

© Johan Sabbe
Redactie KW

Op zaterdag 29 juni heeft de 37ste Torhoutse Paardenmarkt plaats. De slotshow kan net als vorig jaar niet in het stadspark doorgaan vanwege de bouw van het nieuwe stadskantoor. Dus wordt er weer uitgeweken naar het deel van de Markt achter het stadhuis.

Voor het eerst is doorlopend van 11 tot 18.30 uur een spektakel te zien. Er is onder andere dressuur door LRV Torhout, een korte fjordendemonstratie, springoefeningen door de leerlingen paardrijden en -verzorgen van het plaatselijke VLTI, praktische proeven door de kandidates voor de titel van Peerdenkoningin, een nummer door de Stoeterij Deloof en de koetsenparade. De toegang is gratis.

De Paardenmarkt steunt op drie grote pijlers: ten eerste het marktgebeuren met het kopen en verkopen van paarden, pony’s en ezels, ten tweede de keuringen en prijskampen en ten derde het show- en demonstratieluik.

De verkiezing van Peerdenkoningin steekt in een nieuw kleedje met voor de laureate maar liefst 1.250 euro cash. De twee eredames krijgen elk 125 euro en aan de publieksprijs, die om 18 uur toegekend wordt, hangt 250 euro vast. Om 17.30 uur in de zandpiste heeft de finale tussen de drie beste kandidates plaats. Rijvaardigheid en show zijn doorslaggevend.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier