Paalfitnesshype waait over naar De Panne, Diksmuide en Nieuwpoort

Redactie KW

Vanaf vrijdag 18 mei start in De Panne een initiatiereeks polégym, een combinatie van acrobatie en fitness met een paal als werkinstrument. Sinds initiatiefneemster Tania Mulder Polégym opstartte, groeide deze fitnessdiscipline uit tot een echte hype.

De hype van paalfitness waait over naar onze regio. Tania Mulder startte Polégym op. “Ik heb meteen een patent genomen op de naam zodat er nooit een verwarring met paaldansen zou zijn”, aldus Tania. “Hier gaat het wel degelijk om een sportdiscipline, namelijk aerobics, met technieken aan de paal.”

Polégym is in Vlaanderen uitgegroeid tot een groot succes waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Vanaf vrijdag 18 mei start in de Fit Control in de Veurnestraat in De Panne een initiatiereeks polégym, zowel voor kinderen als voor volwassenen. “Het is een echte hype”, zegt Tania. “Binnenkort is ook Diksmuide aan de beurt en in juni organiseer ik voor het eerst een paalkamp in Nieuwpoort. Oorspronkelijk richtte ik mij met Polégym ook niet tot kinderen, maar gezien de grote vraag, moest ik er wel op ingaan. Ook dat is een succes, zeker bij jongens. Wie weet organiseer ik volgend jaar wel een paalkamp voor kinderen ?”

(EDP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 18 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier