Paaldansschool opent binnenkort in Vlamertinge

Redactie KW

In de Ieperse deelgemeente Vlamertinge wordt binnenkort een paaldansschool opgericht. Het initiatief komt van Graziëlla Maselis (28), die na tien jaar Gent teruggekeerd is naar de Westhoek. Vroeger heeft ze aan keurturnen gedaan, nadien heeft ze gedanst: jazz, freestyle en clipdance. Deze ervaringen en trainingen waren nuttig voor haar huidige uitdaging.

“In Gent ben ik in contact gekomen met paaldanslessen, die ik er nog steeds wekelijks volg. Mijn droom was om ooit zelf een schooltje te starten en momenteel staat die droom in zijn kinderschoentjes. Ik heb samen met mijn partner een groot huis gekocht en we zijn nu volop bezig met de inrichting van een studiootje, waar 2 danspalen zullen komen. Uit persoonlijke ervaring merk ik dat ‘paaldansen’ nog altijd een beetje gebukt gaat onder een ‘erotisch’ juk, terwijl dit er tegenwoordig helemaal niets meer mee te maken heeft. Want naast erotisch paaldansen, waarbij er meer gebeurt vóór de paal, heb je artistiek paaldansen. Daarin gaat het om kracht, uithouding, acrobatie, lenigheid en natuurlijk ook dans. Een vrouw die paaldanst, is een iemand die zich bewust is van haar lichaam, zoals elke sporter. Een gezonde geest in een gezond lichaam dus,” verduidelijkt Graziëlla.

Paaldansmobiel op Kattenstoet

Als promotiestunt neemt zij samen met haar paaldanslerares Karin Vandaele, die destijds nog in de Crazy Horse in Parijs gedanst heeft, deel aan de Ieperse Kattenstoet.”‘Helaas was er in de echte stoet geen plaats meer, maar we kregen met onze paaldansmobiel een plaatsje in de publiciteitskaravaan. Voor het eerst in België zal er worden gepaaldanst op een rijdend voertuig. Het is de bedoeling om kort na de Kattenstoet te starten met een eerste kennismakingsreeks paaldansen.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier