Ozark Henry wordt expert in Eurosong 2014

© © VRT 2010 – Libelia De Splenter
Redactie KW

Piet Goddaer zal dus mee mogen bepalen wie ons land vertegenwoordigt op het liedjesfestival dat in 2014 in de Deense hoofdstad Kopenhagen georganiseerd wordt.

In het voorjaar van 2014 pakt Eén uit met een nieuwe editie van Eurosong 2014, de nationale voorronde waarin België op zoek gaat naar de ideale kandidaat voor het 59ste Eurovisiesongfestival. Piet Goddaer (Ozark Henry) en Jef Martens (Basto/Lazy Jay) zijn de eerste van vier experten die op zoek gaan naar de beste kandidaten en de beste liedjes, maar de kijker heeft het laatste woord. Dat meldt de VRT.

Zoektocht naar uitvoerder en lied apart

Voor het eerst koppelt Eén de zoektocht naar de uitvoerder los van de zoektocht naar het lied. Een team van vier experten zal artiesten selecteren die Europa op het Songfestival met verstomming kunnen doen slaan en kiest de beste nummers. De vier zullen de geselecteerde uitvoerders koppelen aan de gekozen songs.

Zeven zondagavonden

De zoektocht naar de inzending voor het Eurovisiesongfestival duurt zeven zondagavonden. Op 2 en 9 februari zijn er de ‘castings’, waarin acht rechtstreekse tickets voor de halve finales te verdienen vallen. Op 16 februari is er de ‘callback’, een herkansing waarin nog vier tickets voor de halve finales verdeeld worden. Op 23 februari, 2 maart en 9 maart vinden de halve finales plaats. In de finale op 16 maart dingen nog zes artiesten mee naar de overwinning. De Vlaamse kijkers beslissen met een Europese jury wie België mag vertegenwoordigen.

Kandidaten moeten een filmpje insturen waarin ze een Eurovisiesongfestivalnummer coveren, tegen ten laatste maandag 14 oktober. Tekstschrijvers en componisten kunnen tot 28 oktober nummers inzenden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier