Ovonde zal verkeer nieuw Heilig Hartziekenhuis ontsluiten

Redactie KW

MET VIDEO – Het nieuwe Heilig Hartziekenhuis – dat in 2017 zou gerealiseerd zijn op de grens van Oekene en Izegem – zal een grote, extra verkeersstroom met zich meebrengen. Om dat verkeer te ontsluiten zal er een ovonde aangelegd worden. De N36 zal via een brug over die ovonde passeren. Dat maakte minister Hilde Crevits, die voor de werken 7,5 miljoen euro vrijmaakt, bekend.

Het nieuwe Heilig Hartziekenhuis, waarvoor haflweg 2012 de eerste spadesteek zal gegeven worden, gaat volgens planning open in 2017. Tegen die tijd moet de verkeersinfrastructuur aangepast zijn. Er zullen immers 2.000 mensen werken en per uur zou het ziekenhuis ook 800 voertuigbewegingen genereren.

De oplossing daarvoor werd gevonden in een grote ovonde. Die ovonde sluit niet enkel aan op de site van het nieuwe Heilig Hartziekenhuis, maar langs de andere kant van de N36 op de site van het Accent Business Park. De drukke verkeersader die de N36 is, zou via een brug over die ovonde passeren en op die manier niet ‘geremd’ worden door het invoegend verkeer.

Er komt in een later stadium ook een fietstunnel onder de N36 voor de fieters, maar eerst zal ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 een dubbelrichtingsfietspad aangelegd worden die de verbinding tussen Roeselare en Izegem veiliger moet laten verlopen. Dat fietspad komt er al in 2012. De werken aan de ovonde zijn voorzien voor 2015 en 2016. De kostprijs wordt geraamd op 7,5 miljoen euro.

Ovonde zal verkeer nieuw Heilig Hartziekenhuis ontsluiten

Bekijk hier de reportage

(WVS)

Lees meer in de Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Roeselare en Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier