Overweg Regenbeekstraat Rumbeke blijft volledig afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers

Redactie KW

“We zien geen enkele reden om de sluiting van de overweg 86 aan de Regenbeekstraat in Rumbeke opnieuw te gaan onderhandelen met Infrabel”. Dat antwoordde schepen Henk Kindt (SP.A) maandag op de Roeselaarse gemeenteraad aan Filiep Bouckenooghe (Groen). Deze had hierop aangedrongen omdat hij vindt dat de overweg gerust kan openblijven voor voetgangers en fietsers. Deze moeten nu een omweg van om en bij de vier kilometer maken om het andere deel van de straat te bereiken.

Bouckenooghe redeneerde dat door de volledige afschaffing van de overweg ook buurtweg 43 (de Regenbeekststraat) in feite is afgeschaft, iets waar alleen de deputatie van West-Vlaanderen de bevoegdheid toe heeft. “En de verantwoordelijke gedeputeerde blijkt helemaal van niks te weten”, aldus nog Filiep Boouckenooghe. “De buurtweg is dus niet afgeschaft en er is door de stad blijkbaar ook geen procedure opgestart om die af te schaffen”.

Schepen Henk Kindt was duidelijk in zijn antwoord : “De buurtweg is inderdaad niet afgeschaft, hij is alleen onderbroken. Voor de afschaffing van de overweg is vorig jaar de correcte procedure gevolgd en daar komen we niet meer op terug. Veiligheid primeert voor alles, zeker nu de Spoorwegen onlangs voor het eerst ook onthutsende cijfers hebben vrijgegeven over zelfdoding op het spoor”. Kindt voegde daar nog aan toe dat er op vandaag helemaal geen sprake is van de aanleg van een fietstunnel op deze plaats, maar dat er in overleg met buurgemeente Izegem wel een alternatief plan van trage verbindingswegen zal worden uitgewerkt. (JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 27 januari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier