Oververhit zonnepaneel vat vuur op dak van Afcowest in Poperinge

Redactie KW

Woensdagmiddag kreeg de brandweer een oproep binnen van een brand in het bedrijf Afcowest aan de Ouderdomseweg. Door een technisch defect raakte een van de zonnepanelen oververhit. De schade bleef beperkt.

Afcowest startte in 1997 met de organisatie van de aanvoer van groenten voor de versmarkt. Er werd toen een samenwerkingsovereenkomst met de Reo Veiling gesloten. In 2000 verhuisde het bedrijf, dat in een van de doorgangshallen op de industriezone was opgestart, naar de huidige vestiging langs de Ouderdomseweg.

Schade bleef beperkt

Een buurman zag wat rook en werd ook gealarmeerd door een brandgeur. De brandweer werd opgeroepen en stelde vast dat een van de zonnepanelen op het dak van de grote hangar oververhit was.

De aanwezige personeelsleden in het gebouw werden uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd. Niemand raakte gewond. De overige zonnepanelen konden, zonder echt te blussen, worden gevrijwaard. De schade bleef beperkt.

Aanvoerloods van coöperatie

Afcowest is de aanvoerloods van de Tuinbouwafzetcoöperatie Westhoek. Een paar honderd groententelers uit Poperinge, Ieper en Heuvelland leveren er hun groenten, die daarna na een keuring ter plaatse, naar de Reo Veiling van Roeselare worden overgebracht. (AHP-LVA, foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier