Overvaller vergist zich van huis UPDATE

Redactie KW

Het parket van Brugge vraagt de aanhouding van drie Bruggelingen die betrokken zijn bij een bizarre overval in Brugge. Eén van de mannen wou zijn ex en haar nieuwe vriend een lesje leren en liet iemand bij haar inbreken, maar die vergiste zich van huis.

Plots besef

De 36-jarige opdrachtgever uit Brugge liet in de nacht van maandag op dinsdag iemand inbreken in het huis van zijn ex aan de Gentpoortvest in Brugge. De inbreker, een 20-jarige uit Brugge, was gewapend met een nepwapen en een leeg bierflesje. Hij dwong de bewoners op de knieën te gaan zitten. De vrouw werd bij de haren getrokken en de man werd geslagen met een bierflesje. Het koppel moest geld en juwelen afgeven. De overvaller kwam plots tot het besef dat de slachtoffers ouder waren dan hij had verwacht. Hij moest eigenlijk bij de buren zijn, maar had zich van huis vergist. Toen hij dat besefte, sloeg hij op de vlucht.

Aanhouding

Vanmorgen, toen in de straat over de overval gepraat werd, hoorde ook de ex van de opdrachtgever het verhaal. Zij rook onraad en deed haar verhaal aan de politie. De 36-jarige opdrachtgever en de 20-jarige inbreker konden zo worden opgepakt. In dezelfde zaak is ook nog een 29-jarige medeplichtige opgepakt. Ze worden in eerste instantie vervolgd voor poging tot afpersing. Ze worden voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket vraagt hun aanhouding.

(GW/Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier