Overvallen juwelier uit Poperinge houdt nog uitverkoop en stopt er dan mee

Redactie KW

Annie Dejonghe, de Poperingse juwelier die in de nacht van zondag op maandag het slachtoffer werd van een overval, heeft beslist om ermee te stoppen.

Ze is zodanig onder de indruk van de ramkraak, dat ze het niet meer ziet zitten om haar zaak nog verder open te houden. ‘Ik ben nu 62 jaar oud. Normaal gezien zou ik nog een jaar of drie blijven werken zijn tot mijn 65ste om dan met pensioen te gaan. Maar door wat er nu gebeurd is, heb ik beslist om er meteen mee te stoppen. Het heeft geen zin meer voor die paar jaar om voortdurend met de schrik te blijven leven dat zoiets nogmaals zou kunnen gebeuren,’ aldus Annie.

Buit

Ze heeft nog altijd geen zicht op de totale omvang van de buit: ‘We zijn ten volle bezig met het opmaken van de inventaris aan de hand van wat er nog over is. Dat zal nog een tijdje duren.’ Eens het vernielde rolluik en de etalageruiten hersteld zijn, wil ze zo vlug mogelijk starten met de uitverkoop om dan nog dit jaar definitief haar juwelierszaak te sluiten. Ze vindt het zelf ook jammer dat het op die manier moet gebeuren, maar het is volgens haar de beste beslissing die ze momenteel kan nemen.

De federale politie van Ieper is ondertussen bezig met het onderzoek naar de daders van de ramkraak.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier