Overval in warenhuis in Moorsele is gefilmd door bewakingscamera’s

Redactie KW

Het warenhuis in Moorsele, dat afgelopen weekend is overvallen, is vandaag weer opengegaan. Een gewapende man eiste zaterdag geld van de kassierster. Alles ging razendsnel, maar de bewakingscamera kon de overval filmen. De politie is een onderzoek gestart.

De Eurospar in Moorsele is weer gewoon open, maar de werknemers moeten nog bekomen van een overval. Zaterdag is gewoonlijk een topdag, en zo leek het ook dit weekend te worden, tot een jongeman de winkel binnenkomt en zijn gezicht beschermt met de kap van zijn trui. Hij bedreigt de kassierster met een wapen. Uitbater Dirk Verduyn: “In dertig seconden was de overval voorbij. Iedereen is rustig gebleven. De kassierster, maar ook de klanten. Ik ben de man nog even achterna gelopen.”

Andere overval

In de winkel hangen 32 bewakingscamera’s, de politie gaat de beelden bekijken en start een onderzoek. Net vandaag verspreiden parket en politie een opsporingsbericht van een andere overval, in Sint-Eloois-Vijve bij Waregem. Daar overvielen twee mannen een juwelierszaak. Met onder meer een robotfoto gaat het parket op zoek naar de daders.

(JV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier