Oversteek fietspad met de Harelbeekstraat moet veiliger

Redactie KW

Het gemeentebestuur erkent de onveilige situatie aan de oversteek van het fietspad vanuit Kortrijk met de Harelbeekstraat en dringt bij de provincie aan op maatregelen. Dat raakte maandag bekend op de gemeenteraad.

Marc Desloovere (Sp.a) bracht de onveilige oversteekplaats voor fietsers in de Harelbeekstraat ter sprake. „De fietsers en wandelaars die het fietspad vanuit Kortrijk naar Zwevegem volgen en willen oversteken ter hoogte van de Harelbeekstraat, worden beperkt in het zicht van het aankomend verkeer van links. De lichte bocht in de straat en een verlichtingspaal zijn hier de oorzaak van.” Het raadslid stelde voor aan de overkant van de straat een bolle spiegel te plaatsen wat de zichtbaarheid van het aankomend verkeer zou ten goede komen.

Schepen Dirk Desmet (CD&V-NVA) zei het probleem te erkennen. „In het verleden werd bij de provincie als beheerder van het fietspad, erop aangedrongen om structurele maatregelen te nemen voor het fietspad. Er werd voorgesteld het traject van het fietspad aan te passen, waarbij de oversteek haaks komt te staan op de Harelbeekstraat. Hierdoor zou de zichtbaarheid op het aankomende verkeer toenemen.”

De schepen beloofde er nogmaals bij de provincie op aan te dringen dit voorstel zo spoedig mogelijk te onderzoeken en te laten uitvoeren. (Geert Vanhessche)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 13 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier