Overnachtingsaanbod Kortrijk breidt uit met jeugdherberg Groeningeheem

Redactie KW

De stad Kortrijk en Toerisme Vlaanderen gaan in zee met het Brusselse architectenbureau URA voor de bouw van de nieuwe jeugdherberg langs de Passionistenlaan in Kortrijk. ‘We opteren voor een nieuwbouw, die tegen 2014 de deuren opent’, aldus schepen van Toerisme Jean de Bethune. (CD&V)

De huidige jeugdherberg van Kortrijk is verouderd en voldoet niet meer aan de comfortverwachtingen. Er zijn op de slaapkamers slechts elementaire sanitaire voorzieningen en alleen koud water. Ook het onthaal en de keuken op de eerste verdieping zijn niet meer van deze tijd. Daarom besliste Toerisme Vlaanderen om de jeugdherberg te vernieuwen.”De toekomstige herberg zal een capaciteit van 116 bedden hebben en aansluiten bij de actuele jongerencultuur”, vertelt schepen de Bethune. “Het is de bedoeling om de jeugdherberg te integreren in de omgeving en ook de onderwijsinstellingen uit de regio hierin te betrekken. Hogescholen Howest en Katho willen de internationale dimensie van hun opleidingen nog verder opvoeren en stellen tot het jaar 2020 allebei 3.000 boekingen per jaar voor buitenlandse studenten. De provincie West-Vlaanderen kijkt op haar beurt vooral uit naar de creatie van extra overnachtingsmogelijkheden voor sportklassen en evenementen. Vandaag zijn er 10.000 overnachtingen per jaar, in de nieuwe herberg streven we naar een verdubbeling.’

Open in 2014

De jeugdherberg zal normaal gezien tegen begin 2014 de deuren openen. Het project wordt geraamd op 4,8 miljoen euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 4 miljoen euro, de provincie West-Vlaanderen 500.000 euro en de studentenvoorzieningen Stuvo Katho en Stuvo Howest elk 150.000 euro financieren.

(NVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier