Overlijden Vdb: 3 personen aangehouden voor diefstal en heling

Redactie KW

De Senegalese gendarmerie heeft dinsdag drie personen personen aangehouden op beschuldiging van diefstal en heling van eigendommen van de maandag in het Senegalese Saly overleden wielrenner Frank Vandenbroucke. Het gaat om de vrouw met wie Vandenbroucke de nacht doorbracht en twee mannen, vertelt een agent die anoniem wil blijven.

De drie zijn nog dinsdagavond verschenen voor de procureur van Thies (70 km ten oosten van Dakar). “De vrouw ontvreemde één of twee portables en geld. Ze zegt dat Vandenbroucke nog leefde toen ze de hotelkamer maandag verliet”, aldus de agent.

Frank Vandenbroucke (34) werd maandag dood teruggevonden in een klein hotel in de Senegalese badplaats Saly, 70 km ten zuiden van Dakar. Over de resultaten van de autopsie is voorlopig nog niets bekend. Oorspronkelijk werd gedacht aan een longembolie, maar er zouden ook heel wat geneesmiddelen gevonden zijn in de hotelkamer van Vandenbroucke. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het lichaam van Vdb naar ons land wordt overgebracht.

In het wielermuseum in Roeselare kan je intussen een rouwregister tekenen ter nagedachtenis van de wielrenner.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO of kijk vanavond naar het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier