Overlijden André Denys : “Perfectionist, maar opvallend door eenvoud en sociale bekommernis” (Paul Breyne)

Redactie KW

De West-Vlaamse Ere-Gouverneur Paul Breyne heeft aan de familie van André Denys zijn oprechte deelneming overgemaakt bij dienst overlijden.

“Ik deel in het verdriet van zijn familie, omdat hij zo’n goede collega en vriend was”, zegt Breyne. “Ik herinner mij nog hoe gelukkig ik was toen hij in niet gemakkelijke omstandigheden uiteindelijk benoemd werd als provinciegouverneur. Hij was in feite een échte West-Vlaming, afkomstig van en ere-burger van Gistel, hardwerkend, een man van permanente inzet en beschikbaarheid, een perfectionist, maar vooral opvallend door zijn eenvoud en sociale bekommernis.

Beide gouverneurs mochten veel dossiers samen behartigen. Onder meer de relaties met Nederland, de havenproblematiek, het beheer van de grensoverschrijdende infrastructuur en de samenwerking inzake politionele en niet-politionele veiligheid. “We waren echte compagnons de route”, zegt Paul Breyne. “Oost-Vlaanderen verliest een grote leider, maar ook vele anderen zullen aan hem een allerbeste herinnering bewaren”.

(A.D.)

Overlijden André Denys :

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier