Overleg over parkeerverbod voor vrachtwagens op afrit E40 Oostduinkerke

Redactie KW

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) gaat na of het nuttig is om een parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren op de N330 ter hoogte van de afrit Koksijde-Oostduinkerke. De geparkeerde vrachtwagens zorgen er volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Danielle Godderis-T’Jonck (N-VA) vaak voor een verkeersonveilige situatie voor andere weggebruikers.

De snelwegparkings langs de E40 in Jabbeke, Westkerke en Mannekensvere staan vaak vol met vrachtwagens. “Mede door het verbod op weekendvervoer in Frankrijk, de weinige parkeerfaciliteiten en het instellen van een parkeerverbod door sommige steden of gemeenten zijn er in de onmiddellijke regio nog weinig uitwijkalternatieven voor vrachtwagens”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Danielle Godderis-T’Jonck (N-VA). “Het gevolg is dat vrachtwagens al geruime tijd verzamelen op de zijstroken van de N330 aan afrit 2 (E40) Oostduinkerke-Koksijde. Vaak ontstaat hiermee een verkeersonveilige situatie voor andere weggebruikers op de op- en afrit.”

Vlaams minister Crevits, bevoegd voor mobiliteit, heeft het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) opdracht gegeven om een overleg te organiseren met het gemeentebestuur van Koksijde, de lokale politie en de autosnelwegpolitie. Ze wil nagaan of het nuttig is een parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren op de N330 ter hoogte van de op- en afrit Koksijde-Oostduinkerke.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier