Overleg over GAS-boetes in Kortrijk

Redactie KW

Op de Kortrijkse gemeenteraad werd ook over de GAS-boetes gesproken. De minimumleeftijd wordt niet verlaagd en de lijst met overtredingen wordt herzien.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) was duidelijk: de minimumleeftijd voor GAS-boetes wordt niet verlaagd en blijft op 16 jaar. “Bovendien zullen minderjarigen in de toekomst niet per se GAS-boetes krijgen als ze iets mispeuteren. Overigens kreeg een minderjarige nog nooit zo’n sanctie in Kortrijk. Eerst wordt er voor een ouderlijke bemiddeling voorzien. Als dat niet lukt, wordt er bemiddeld. Tot slot kan er gemeenschapsdienst worden voorgesteld. Zo wasten twee jongeren in het verleden nog als straf brandweerwagens.”

Bart Caron (Groen): “Mijn partij vindt het goed dat de minimumleeftijd 16 jaar blijft. Maar als u toch geen GAS-boets uitschrijft voor minderjarigen, waarom blijft u ze dan behouden?” De burgemeester reageerde dat sensibiliseren altijd eerst moet komen. “Maar als dat niet gaat, zal er wel degelijk worden opgetreden. We zullen binnenkort ook het zogenaamde dode hout uit de lijst van overtredingen halen omdat ze niet meer relevant zijn.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier