Overleg Bekaert is vanmorgen afgelopen zonder resultaat

© IMAGEGLOBE
Redactie KW

De onderhandelingsronde over een sociaal plan bij staaldraadproducent Bekaert is omstreeks 3.30 uur in de nacht van dinsdag op woensdag afgesloten zonder resultaat. Vrijdag zien directie en vakbonden elkaar opnieuw.

Jan Maeseele van het ACV had niet verwacht dat de onderhandelingen tijdens deze vergadering zouden landen, maar hij had toch gehoopt op een aantal deelakkoorden. Zover is het niet gekomen. Volgens Maeseele is de directie zelfs teruggekomen op een eerder afgesloten deelakkoord over vrijwillig vertrek.

Fonds

Dinsdagavond liet de Bekaertdirectie wel weten dat een fonds van zo’n 450.000 euro wordt opgericht om een extra opleiding voor ontslagen werknemers te ondersteunen. Volgens de vakbonden is er over dat fonds tijdens de onderhandelingen niet gesproken.

Brugpensioen

Donderdag is er overleg op het kabinet van minister van Werk Monica De Coninck “om zo vroeg mogelijk brugpensioen” te verkrijgen, luidt het. De bonden hopen deze week ook nog Bekaert-topman Bert De Graeve te zien te krijgen om “antwoord te krijgen op een aantal pertinente vragen”.

Bij Bekaert zijn 609 jobs bedreigd, voornamelijk in Aalter, maar ook in de vestigingen in Ingelmunster en Zwevegem. De onderhandelingen over de ontslagen kwamen op scherp te staan toen bekendraakte dat Bekaerttopman Bert De Graeve een loonsverhoging van 30 procent had bekomen.

(Belga, JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier