Overleden peuter dronk waarschijnlijk van flesje methadon dat van tafel was gevallen (Update)

Redactie KW

Het parket van Brugge onderzoekt de dood van een 2,5 jarige peuter. Zijn 26-jarige moeder trof het jongetje woensdagmorgen levenloos aan in hun rijwoning aan de Schuiferskapellestraat. Wellicht dronk de peuter per ongeluk methadon.

In volle paniek rende de vrouw de straat op en zocht hulp bij de buren. Gezien de ernst van de situatie werden de hulpdiensten opgebeld. Alle hulp kwam echter te laat. Onmiddellijk rees de vraag naar de doodsoorzaak. De politie kwam ter plaatse en ook het parket van Brugge werd ingeschakeld. Het parket stelde vervolgens een wetsdokter aan om de doodsoorzaak van de peuter te achterhalen.

Het parket meldde woensdagmiddag dat de 23-jarige stiefvader van het kind een drugsverleden heeft. Mogelijks stierf de peuter na het per ongeluk innemen van een dosis methadon. Dinsdagavond zou een flesje methadon van tafel zijn gevallen. „De kans bestaat dat de peuter van dat flesje heeft gedronken”, zegt het parket. Methadon is een medicijn. Een opiumachtige stof zoals heroïne, maar volledig chemisch bereid. Het is een vervangproduct voor heroïne en heeft ook een gelijkaardige werking. Voor kinderen kan een kleine dosis methadon al dodelijk zijn.

De vrouw is niet bekend in de buurt. „We kennen zelfs hun achternaam niet”, zegt een overbuur, die woensdagmorgen werd opgeschrikt door het tumult in de straat. „We hadden geen contact met hen. We zagen ze in en uit de auto stappen, meer niet. Ze woonden hier trouwens nog niet zo lang. We weten alleen dat ze twee kinderen heeft, van verschillende vaders.” Het is nu wachten op de resultaten van de autopsie, die definitief uitsluitsel zal brengen over de doodsoorzaak van de peuter. Er zou niemand in verdenking zijn gesteld. Mogelijks worden ze wel voor nalatigheid vervolgd.

Autopsie op Pittemse peuter vindt vrijdag plaats

De autopsie op de 2,5 jaar oude peuter die mogelijk overleed aan een overdosis methadon, zal vrijdag uitgevoerd worden door een wetsgeneesheer. Dat deelt het parket van Brugge mee. In de loop van donderdag komt normaal gezien de uitslag van het onderzoek naar het bloedstaal binnen.

Het slachtoffertje werd woensdag door de moeder dood aangetroffen in zijn slaapkamer aan de Schuiferskapellestraat in Pittem. Het gerecht startte een onderzoek naar de dood, die vermoedelijk een gevolg is van de inname van methadon. De moeder en de stiefvader werden ondervraagd door de politie, maar zij werden niet aangehouden. Er werd voorlopig nog niemand in verdenking gesteld. (Belga/ LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 26 juni 2009.

Druk bovenaan op video voor het uigebreid beeldverslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier